Jó tudni!

2011. január 01., 00:00Számítógép konfiguráció témában

Számítógép vásárlása előtt legfontosabb kérdés eldönteni azt, hogy mire is fogják azt használni. Ezzel a témával itt foglalkozunk. Oldalunkon hozzá is szólhat a témákhoz vagy beregisztrálhat fórumunkra, ahol különböző témák vannak.

Irodai munkára, internetezésre szeretném használni a számítógépet. Milyet válasszak?

Az Ön igényeinek megfelelnek az egyszerűbb felszereltségű konfigurációk, hiszen ezek a feladatok terhelik legkevésbé számítógépe erőforrásait! Monitorból viszont érdemes jó minőségűt venni (nem a nagyságára gondolok, mert az kevésbé lényeges ez esetben), mert a sok esetben egész napos monitor nézésével árthatunk a szemünknek. Az adatok biztonságos módon történő tárolása szintén fontos feladat, melynek megtervezését bízza szakemberre! Az újonnan megvásárolt eszközök garanciálisak. Viszont meghibásodásuk esetén a garancia nem terjed ki az adatok biztosítására, csak magának az eszköznek a cseréjére, javítására!

Én "csak" játszani szeretnék.

Pontosan a játékra való gépek igénylik a legnagyobb erőforrást! Szükségük van rendkívül gyors processzorra, sok rendszermemóriára, és a videokártya igényük a legnagyobb. A monitorból is általában nagyobb kell, hogy élvezhetőbb legyen a játék.

Képeket, videókat szerkesztek, mire figyeljek a gépem összeállításánál?

A kép és video szerkesztő programok általában igen erős hardvereket igényelnek, a nagyméretű állományok megmozgatása órákig is eltarthat. Ajánlott nagykapacitású merevlemezek használata, hiszen a grafikai szerkesztő programok általában ideiglenesen tárolhatnak óriási, akár több 10 GB-nyi adatokat is 1-1 művelet elvégzése közben! Az adatok biztonságos módon történő tárolása szintén fontos feladat.

Tervező programokat használok, van valamilyen különleges elvárás a gépemmel szemben?

A használt tervező program leírásában meghatározott minimum rendszerkövetelmények kb. kétszeresét érdemes összeállítani, hogy a munka gördülékeny legyen, akadásoktól mentes. Így egy erősebb számítógépre van szükség, ami rendelkezik egy - legalább - két magos processzorral, minium 2 GB rendszer memóriával, valamint egy erős grafikus kártyával. Az alkatrészek minősége és megbízhatóság nagyon fontos ilyen felhasználási környezetben! Az adatbiztonság szintén lényeges pont! 


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!

« Vissza az előző oldalra!

5500 Gyomaendrőd, Fő út 230.
Telefon: +36-66-581-610
E-mail küldése
MÁGUS-COMP Számítástechnikai szaküzlet és szerviz - Magyar