Jó tudni!

2010. december 31., 00:00Asztali számítógép vagy notebook?

Manapság sokakban felmerül a kérdés, hiszen a notebook-ok árai elérhető távolságba kerültek a szélesebb felhasználói körök számára is.

Ha otthonra vesz számítógépet: amennyiben a hely engedi, ajánlott az asztali számítógép megvásárlása. Ezek még mindig olcsóbbak, valamint probléma esetén sokkal könnyebben és olcsóbban javíthatóak hordozható társaikkal szemben, notebook megvásárlását csak akkor javasoljuk, ha azt a hely és/vagy egyéb tényező megköveteli!

Ha munkahelyen használná: ebben az esetben is az asztali számítógép megvásárlását javasoljuk. A megbízhatóság mellett a munkahelyi gépeknél az adatbiztonság miatt is jobb az asztali számítógépek használata, mivel notebookon az adatok biztonságos mentése nem olyan jól megoldható, mint az asztali számítógépek esetében!

Ha sokat utazik, vagy több helyen használná: mindenképpen notebook, vagy netbook vásárlása ajánlott. Figyelembe kell venni a vásárolt számítógép minőségét, méretét, súlyát, teljesítményét, akkumulátorról történő működésének üzemidejét, stb. Itt is lényeges, hogy mire használják, mert ennek is sokféle konfigurációs változata létezik. Szakember megkérdezése nélkül csak azért, mert valami „nagyon jó árban” van nem érdemes vásárolni, mert könnyen megbosszulhatja magát az olcsóság.


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!

« Vissza az előző oldalra!

5500 Gyomaendrőd, Fő út 230.
Telefon: +36-66-581-610
E-mail küldése
MÁGUS-COMP Számítástechnikai szaküzlet és szerviz - Magyar